Specialisten

Financieel inzicht van belang voordat je een hypotheek afsluit

Voordat je een hypotheek afsluit is het van groot belang dat je weet hoe je er financieel voor staat. Dat heeft niet alleen maar te maken met inkomen of mogelijke schulden, maar ook met de kosten voor verzekeringen en andere maandelijkse lasten. En hoe dek je mogelijke risico’s, zoals echtscheidingen, het verliezen van je baan of overlijden in?

“Inzicht in je financiën geeft rust, overzicht en biedt ruimte tot besparen”, vertelt Rick Tol van Mijn Bespaarspecialist in Hoofddorp.  “Wanneer iemand bij ons komt voor hypotheekadvies kijken we dan ook altijd verder. Ons advies stopt niet bij de koop van een huis.” Mijn Bespaarspecialist is een onafhankelijke financieel dienstverlener. Hier kun je terecht voor advies omtrent hypotheken, maar ook voor verzekeringen, pensioenen en tal van andere financiële zaken.

In een digitale omgeving krijgen klanten hun eigen overzichtelijke dashboard, waarin alle financiële zaken te regelen zijn. Mijn Bespaarspecialist monitort continu zaken als verzekeringen en pensioenopbouw. Wanneer ingrijpen nodig is, krijgt de klant een seintje. “Op die manier zorgen we ervoor dat je nooit teveel betaalt voor bijvoorbeeld je verzekeringen.” Naast de online omgeving is er iedere twee jaar tijd voor een persoonlijk gesprek. “Dan nemen we door hoe het er voor staat. Misschien is er iets veranderd binnen je werk of gezinssamenstelling, wil je gaan verhuizen of heb je andere toekomstplannen. Aan de hand daarvan kunnen we kijken of alles nog up-to-date is.”

Wie een hypotheek wenst voor een nieuwbouwproject doet er goed aan zich te laten adviseren door een onafhankelijke partij. “De rente is nu superlaag. Maar er zijn nog steeds grote verschillen tussen de ene hypotheek en de andere. Een half procent rente kan enorm veel verschil maken. Stel je voor dat je een hypotheekbedrag van €300.000,- wilt. Met een rente van een halve procent hoger betaal je €1500,- per jaar meer. In dertig jaar is dat €45.000,-. Dat zijn zaken waar een onafhankelijk adviseur rekening mee houdt. Ook kunnen onafhankelijke adviseurs maatwerk leveren, bijvoorbeeld wanneer jongeren ondersteuning krijgen van ouders voor de aankoop van een huis.”

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.