Specialisten

Voor een unieke vloer uit eigen schaverij ga je naar Heemstede Parket

Een unieke houten vloer, ontworpen, gezaagd en afgewerkt door een en hetzelfde bedrijf. Waar vind je dat nog? Heemstede Parket is een van de weinige speciaalzaken op het gebied van parket met een eigen atelier en schaverij. Vakmanschap pur sang, want eigenaar Patrick van der Stap werkt al sinds zijn 16e in de parketbranche en heeft daardoor een kleine dertig jaar ervaring. Ook zijn collega’s in het bedrijf kennen de fijne kneepjes van het vak.

Atelier

Alle parket wordt ontworpen in het atelier en speciaal voor jou gemaakt in de schaverij. Bijzondere houtdelen zoals stalvloeren, steigerplanken of wagondelen veranderen in prachtige vloerplanken. Daarna zijn er verschillende behandelingen mogelijk zoals borstelen, oliën, roken, verouderen en beitsen.

Vrijblijvend proefmodel

Het pand van Heemstede Parket aan de Binnenweg 21 staat vol met modellen van vloerdelen, waardoor je goed de mogelijkheden die er zijn kunt bekijken. “Er wordt met alle liefde van een onbehandelde plank een proefmodel voor je gemaakt, met de kleur en uitstraling die je mooi vindt, zegt Patrick. “Door die mee naar huis te nemen kun je er rustig over nadenken en bekijken of het vloerdeel bij de rest van het interieur past.”

Je kunt in de winkel ook terecht voor laminaatvloeren, pvc-vloeren, vloerkleden en traprenovatie.

Parketteurs

Voor een perfect eindresultaat is het natuurlijk van belang dat je vloer vakkundig en strak wordt gelegd. Patrick werkt alleen met de beste mensen en haalt die uit het hele land. “Er is een groot verschil tussen vloerenleggers en parketteurs,” zegt hij. “Een parketteur is ook een halve timmerman. Als het nodig is kunnen ze netjes een deurpost inzagen, een deur afschaven of welke aanpassing dan ook maar uitvoeren.”

De ervaren parketteurs van Heemstede Parket geven twee dagen in de week les aan de nieuwe lichting. “Op die manier ben ik altijd verzekerd van goede vakmensen.” Dus of je nu een visgraatvloer hebt uitgezocht, een Hongaarse punt of een traditionele lamelvloer, over de afwerking hoef je je geen zorgen te maken.

Dieptereiniging

Als je vloer aan een renovatie toe is en je wilt niet dat door schuren het karakter van het hout verloren gaat, dan heeft Heemstede Parket een goede oplossing. Met een krachtige schrobzuigmachine wordt je vloer gronding gereinigd, zonder dat de toplaag aangetast wordt. Daarna kan het hout bijvoorbeeld geolied worden of in de wax gezet en je vloer is weer prachtig. Omdat deze methode veel goedkoper is dan schuren, is het ook een ideale manier om je parket op te frissen als je je huis verkoopklaar wilt maken. Een woning wordt tenslotte sneller verkocht als alles er tip top uitziet.

Meer weten?

Loop gerust eens binnen bij Heemstede Parket, de medewerkers helpen je graag verder!

Heemstede Parket
Binnenweg 21
2101 JA Heemstede
E-mail: info@heemstedeparket.nl
Tel: 023-3031225

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.