Specialisten

Een notaris kan veel meer voor je betekenen dan je denkt

Als je een nieuwe woning hebt gekocht, is de gang naar de notaris een logisch gevolg. Die regelt alle juridische zaken rondom de aankoop. De rol van de notaris speelt zich voor een groot deel achter de schermen af. De hypotheekakte en de akte van levering worden opgesteld en de financiële kant van de overdracht in orde gemaakt. Op het moment dat jij je handtekening zet, is er al een hoop onzichtbaar werk verricht.

Maar een notaris kan ook voor de schermen een belangrijke functie hebben en je helpen met diverse vraagstukken. De Boer Advies & Notariaat uit Hoofddorp is een notariskantoor waar je ook terecht kunt voor persoonlijk en deskundig advies. Vandaar dat het woord Advies in 2016 aan de naam is toegevoegd.

“Bij de koop en verkoop van een woning spelen vaak ook andere zaken die aandacht verdienen en waarbij een notaris kan adviseren,” zegt eigenaar Pieter de Boer. “Het regelen van een schenking van ouders aan hun kinderen bijvoorbeeld, zodat ze hun eerste huis kunnen kopen; de zogenaamde ‘jubelton’. Of het opstellen van een samenlevingscontract, testament of levenstestament.”

Levenstestament

Dat laatste behoeft enige toelichting. “Een levenstestament een bijzondere nieuwe vorm van een testament,”legt Pieter uit. “Een gewoon testament is bedoeld voor na je overlijden. Maar in een levenstestament regel je juist situaties die zich tijdens je leven kunnen voordoen.”

Door ziekte of ongeval zou er een moment kunnen komen dat je zelf niet meer in staat bent om beslissingen te nemen. In je levenstestament wijs je iemand aan die dan je (financiële) belangen behartigt. Daarnaast leg je je wensen vast. Zo kun je vooraf bepalen in welke omstandigheden je wel of niet gereanimeerd wilt worden. En wie voor je kinderen moet zorgen als je daar zelf niet meer toe in staat bent. Zaken die niet automatisch geregeld zijn en waar je wel alvast over na kunt denken. De notaris spreekt alles met je door en zorgt dat het duidelijk op papier komt.

Scheiding en mediation

Ook bij een scheiding kan De Boer Advies & Notariaat veel voor je betekenen. Denk daarbij aan zaken als alimentatie, de fiscale gevolgen van het uitkopen van één van de ex-partners, omgangsregeling, co-ouderschap en niet te vergeten het ouderschapsplan. “Ik vind het heel belangrijk dat kinderen bij een scheiding zo goed mogelijk beschermd worden. Kinderen zullen het je later ook altijd kwalijk nemen als je het tot een vechtscheiding hebt laten komen. Doordat ik een mediationopleiding heb afgerond kan ik, als het contact tussen de ouders niet zo soepel verloopt, een belangrijke rol spelen. Als onafhankelijke partij breng ik de nodige luchtigheid en focus op het daadwerkelijke probleem om er uiteindelijk voor te zorgen dat de ex-partners samen tot een oplossing komen. Door mijn kennis van de wet weet ik daarnaast wat wel en niet mogelijk is”.

Ondernemerschap

Ben je een kleine zelfstandige of heb je plannen om voor jezelf te beginnen, dan loop je waarschijnlijk ook tegen de nodige ingewikkelde vraagstukken aan. Richt ik wel of niet een BV op, welke risico’s loop ik, hoe regel ik een bedrijfsovername, wat moet er gebeuren als mijn onderneming stopt omdat ik met pensioen ga? Op veel van die vragen heeft de notaris het antwoord.

Meer weten?

Maak een afspraak of loop even binnen bij de De Boer Advies & Notariaat. Het eerste half uur advies is altijd gratis, daarna wordt gewerkt met een scherp uurtarief.

De Boer Advies & Notariaat
Kruisweg 1025-1029
2131 CR Hoofddorp
023 - 554 37 80
info@deboernotaris.nl

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.